۱۴۰۰ مهر ۱۲, دوشنبه

اسید پاشی به یک شهروند در رفسنجان

 


  شامگاه یکشنبه ۱۱ مهرماه، فرمانده انتظامی شهرستان رفسنجان از وقوع حادثه اسید پاشی به یک شهروند توسط دو موتورسوار، در این شهرستان خبر داد و گفت فرد قربانی از ناحیه گردن و سینه دچار سوختگی شده و به بیمارستانی در کرمان منتقل شده است. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

اسید پاشی به یک شهروند در رفسنجان

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، شامگاه یکشنبه ۱۱ مهرماه ۱۴۰۰، یک شهروند ۴۰ ساله‌ در رفسنجان توسط دو فرد که سوار بر موتور بودند هدف اسیدپاشی قرار گرفت و از ناحیه گردن و سینه دچار سوختگی شد.

فرمانده انتظامی شهرستان رفسنجان با بیان اینکه این حادثه در منطقه بلوک هفت رفسنجان به وقوع پیوست، گفت: شناسایی عامل یا عاملین این اسید‍‍‍پاشی در دستور کار مامورین انتظامی شهرستان قرار گرفته است.

محمدجواد آرامون اظهار کرد: شب گذشته در محدوده بلوک هفت شهر رفسنجان، یک مورد اسیدپاشی اتفاق افتاده که در آن دو فرد موتورسوار ناشناس، زنگ منزل خانه ای را زده و به صاحبخانه که فردی حدوداً ۴۰ ساله بوده، اسیدپاشی کرده و متواری شدند.

وی بیان کرد: در این حادثه این شخص از ناحیه گردن و سینه دچار سوختگی شده و به بیمارستانی در کرمان اعزام می شود.

آرامون بیان کرد: از سوی دیگر همسر این فرد نیز که برای کمک به وی در صحنه حاضر شده بود، نیز دچار سوختگی ناشی از اسید شده و در بیمارستان رفسنجان تحت درمان قرار دارد.

فرمانده انتظامی رفسنجان با بیان اینکه پرونده به منظور روشن ‌شدن ابعاد دیگر و دستگیری افراد خاطی و ناشناس به طور ویژه در دستور کار قرار گرفته، خاطرنشان کرد: دوربین های منطقه توسط پلیس آگاهی در حال بازبینی است و تا دستگیری متهمان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.

اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.

هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.

اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.

در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

گزارشی از به آتش کشیده شدن یک زن در ماکو

  گزارشی از به آتش کشیده شدن یک زن در ماکو